دریچه ای به جاودانگی

دریچه ای به جاودانگی

مرجع نمونه سوال .:دین و زندگی / عربی / فلسفه منطق :. متوسطه 2
دریچه ای به جاودانگی

دریچه ای به جاودانگی

مرجع نمونه سوال .:دین و زندگی / عربی / فلسفه منطق :. متوسطه 2

صلوات صلوات صلوات علی محمد

 

بار خدایا ...

از کوی تو بیرون نرود پای خیالم ...

نکند فرق به حالم ...

چه برانی چه بخوانی چه به اوجم برسانی چه به خاکم بکشانی ...

نه من آنم که برنجم ، نه تو آنی که برانی ...


((الهی و ربّی من لی غیرک))



التماس دعا...

یادمان باشد اگر حال خوشی پیدا شد

جز برای فرج یــــــــــــــــار دعایی نکنیم


زیرا هر گشایشی  که در ظهور مولای ما و شیعیان بوجود آید

مستقیم و غیر مستقیم نفعش به همه ما خواهد رسید

بدین گونه

شما هم برای دیگران دعا کردید(بقول فاطمه سلام الله علیها)

 و دعایتان زودتر مورد استجابت قرار میگیرد

 و هم مستقیما از دعایتان در کارتان فرجی حاصل خواهد شد

 برای این است که می گویند

صلوات  " الهم صلّ علی محمّد و آل محمّد "

خلاصه و چکیده همه دعا هاست

 و هیچ دعایی بدون صلوات بر محمد و آل محمد مورد پذیرش درگاه الهی قرار نخواهد گرفت


اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم

مهمترین مساجد شیعیان

به بهانه آغاز هفته تکریم مساجد

 بافضیلت ترین مساجد برای شیعیان را بررسی میکنیم


1- مسجد الحرام
   
مکان : شهر مکه در عربستان
   


خداوند کعبه و اطراف آن را «حرم» قرار داده است؛ یعنی مقدس شمرده و ارتکاب گناه و قتل و شکار و تجاوز به جان و مال مردم و جنگ و دزدی و راهزنی و... را در آن جایز ندانسته‌است. وقتی مجرمی به آنجا پناه ببرد کسی حق مواخذه او را ندارد. این بنای شریف بخش‌های دیگری هم دارد؛ همچون حجر الاسود، ملتزم، مستجار، حطیم و حجر اسماعیل. در نزدیکی آن نیز مقام ابراهیم و چاه زمزم واقع است.
   

گنجایش مسجد نهصد هزار نفر است که در زمان حج تا چهار میلیون نفر افزایش می‌یابد.

مسجد ۹ مناره دارد که بلندی آنها ۸۹ متر است.
***
2- مسجد النبی
   

مکان : شهر مدینه در عربستان
   


مسجد النبی، مسجد تاریخی مدینه است که در خاور شهر مدینه بنا شده‌است. این مسجد را پیامبر (ص) در سال نخست هجری و در نخستین روزهای ورود به مدینه به دست خود و به همراهی مهاجرین و انصار ساخت. آرامگاه پیامبر اسلام، که در منزل او واقع بود، پس از توسعه مسجد در آن قرار گرفت. مسجد در دوره های مختلف توسعه یافته است.
   

گنجایش مسجد ششصد هزار نفر است که در هنگام حج به یک میلیون نفر افزایش می یابد. مساحت مسجد ۹۸٬۵۰۰ متر مربع بوده و۱۹۷ گنبد دارد. مسجد ۱۰ مناره دارد که بلندی آنها ۱۰۵ متر است.


***


3- مسجدالاقصی


   


مکان : شهر بیت المقدس در سرزمین های اشغالی
   

مسجدالاقصی به ‌معنی دورترین مسجد‌ که در بخش شرقی شهر بیت‌المقدس قرار دارد، در سال ۷۱۰ ساخته شد. مسجد بیت المقدس در شهر قدس و نخستین قبله مسلمانان بوده است.
   

این مسجد که روی ستون‌هایی از مرمرهای درخشان ساخته شده است،11 در ورودی دارد. در قسمت جنوبی و وسط مسجد، یک گنبد بلند و بزرگ وجود دارد.


همچنین قبه الصخره که محل معراج پیامبر عظیم الشأن اسلام بوده در همین شهر  است


***

4- مسجد کوفه
 

 

مکان : شهر نجف در عراق
 

 


مسجد کوفه یکی از مساجد چهارگانه بزرگ جهان اسلام است. این مسجد در ۱۲ کیلومتری شمال شهر نجف واقع است. گفته می‌شود این مسجد ابتدا توسط حضرت آدم ساخته شده و پس از مسجدالحرام قدیمی‌ترین مسجد جهان است. در دهه‌های اول هجری قمری این مسجد توسط سعد بن ابی وقاص بازسازی و سپس توسط علی ابن ابی طالب مرکزی مهم برای خلافت در نظر گرفته شد. مقبره برخی از بزرگان و علمای دینی در آنجا قرار دارد.
   

مسجد کوفه با شکل هندسی مربع و با طول و عرضی در حدود 110و116 متر و صحنی وسیع و بدون سقف و دیوارهایی به ارتفاع 22 متر که دورتا دور محوطه اش هفتاد و شش غرفه وجود دارد، طراحی شده است. این مسجد  چهار در برای ورود و خروج دارد.


مهم مهم مهم



از جمله مساجد مهم شیعه مسجد سهله است
مسجد سهله (نام‌های دیگر: مسجد سهیل، بنی‌ظفر، عبدالقیس) یکی از مشهورترین مساجد اسلامی است که در قرن اول هجری توسط قبایل عرب در کوفه در سمت شمال غربی مسجد جامع کوفه به فاصله حدود دو کیلومتر ساخته‌شده‌است. این مسجد یکی از کهن‌ترین مساجد منتسب به حجت بن الحسن، امام دوازدهم، شیعیان است. مسجد سهله در شرق نجف یعنی در شهر کوفه قدیم قرار دارد، این مسجد در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی مقبره امام علی با زاویه ۳۷ درجه و ۲ کیلومتری شمال غربی مسجد کوفه با زاویه ۵۳ درجه قرار دارد. در مجموعه روایات با تعابیر مختلفی از جایگاه معنوی و منزلت مسجد سهله یاد شده است. می توان گفت از اخبار چنان معلوم می شود که بعد از مسجد اعظم کوفه مسجدی به فضیلت این مسجد وجود ندارد.

این مسجد در زمینى خالى از سکنه که اطراف آن پوشیده از ماسه هاى قرمز است ساخته شده است. شکل هندسى آن تقریباً به صورت مستطیل با طول ۱۴۰ متر، عرض ۱۲۵ متر و مساحتى بالغ بر ۱۷۵۰۰ مترمربع است. ارتفاع دیوارهایى که آن را احاطه کرده حدود ۲۲ متر است که هر یک از اضلاع چهارگانه آن به وسیله برج هاى نیم دایره ای از طرف خارج و به فاصله هاى مساوى تقویت مى شوند. در میانه ضلع شرقى دیوار، مناره اى به ارتفاع ۳۰ متر وجود دارد. در اصلى مسجد در میانه ضلع شرقى در مجاورت این مناره قرار دارد.

در بخش هاى مختلف صحن مسجد محرابهایى ساخته شده است که به نام پیشوایان دینی نامگذارى شده، ازجمله مقام امام صادق، امام سجاد، مقام امام زمان، ابراهیم، ادریس، خضر.



در احادیث فراوانی به صراحت اعلام شده که اقامتگاه شخصی امام مهدی(عج)در دوران ظهور، مسجد مقدس سهله است :

 محدثان عالی مقام شیعه، با اسناد معتبر، در مجامع حدیثی خود روایت کرده­اند که روزی در محضر حضرت امام صادق(ع) از مسجد سهله گفت و شنود شد، فرمودند: «آنجا اقامتگاه صاحب ماست؛ هنگامی که با خانواده­اش قیام کند». کافی،ج3، ص 495.

از مهمترین فضیلت های مسجد سهله آن است که

هر کس 40 شب چهارشنبه در این مسجد بیتوته کند و به عبادت بپردازد

به دیدار یوسف فاطمه نائل خواهد شد


***

همچنین زیباترین و معروف ترین مساجد ایران عبارتند از
مسجد مقدس جمکران




 و مسجد امام در اصفهان


مسجد امام
   
مکان : شهر اصفهان در ایران
   


مسجد امام که به مسجد جامع عباسی نیز شهرت دارد یکی از مساجد میدان نقش جهان اصفهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌شمارمی‌رود. این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشی‌کاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است.
   

تمام مسجد دارای تناسبی شاهانه بوده و بر شالوده‌ای وسیع بنا گردیده است. قوس نیم گنبد سردر خارجی در میدان ۲۷ متر بلندی دارد و بلندی مناره‌ها در حدود ۳۳ متر است. نمای حیاط به دالان‌ها، طاقچه‌ها، توده‌های مقرنس های روشن و نوارهای درازی از کتیبه‌های سفید درخشان آراسته است.



مسجد جامع یزد


اهمیت مساجد در اسلام


خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَ الْیَوْمِ الآخِرِ وَ أَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَ لَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُولئِکَ أَن یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ» مساجد خدا را تنها کسانى آباد مکنند که ایمان به خدا و روز قیامت آورده و نماز را بر پا میدارند و زکات را میپردازند و جز از خدا نمترسند امید است چنین گروهى از هدایت یافتگان باشند.

در شرع مقدس اسلام، بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهترین مسجدها، مسجدالحرام است و بعد از آن، مسجد پیامبر اکرم صلى‏الله ‏علیه ‏وآله و سلم و بعد مسجد بیت‏ المقدس و بعد از آن، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله است.(البته در مذهب شیعه علاوه بر مساجد یاد شده مسجد کوفه و مسجد سهله و مسجد جمکران دارای شان وفضیلت بسیار هستند) مستند این‏گونه احکام و فتاوا، روایات فراوانى است که پیشوایان دین ضمن بیان آثار و فواید رفت و آمد به مسجد، مخصوصاً به منظور برپایى نمازهاى واجب روزانه ترغیب و تشویق نموده ‏اند.


*****


برای مطالعه بیشتر درباره اهمیت مسجد به لینک زیر مراجعه کنید


اهمیت مسجد



کسی که من عاشق او شدم او را می کشم


حدیث قدسی


من طلبنی وجدنی , من وجدنی عرفنی , من عرفنی احبّنی , ومن احبّنی عشِقَنی , و من عشقنی عشقتُهُ , و من عشقته قتلتُهُ و من قتلته فعلیَّ دیته , ومن علیَّ دیته فأنا دیتُهُ


 خداوند می فرماید : کسی که مرا طلب کند مرا می یابد و کسی که مرا یافت مرا می شناسد و هر کس مرا شناخت مراد وست میدارد و کسیکه مرا دوست داشت عاشق من میشود و کسیکه عاشق من شد من عاشق او می شوم و کسی که من عاشق او شدم او را می کشم و چون او را کشتم دیه او بر گردن من است و کسی که دیه او بر عهده من است , من خود دیه او هستم

دعا و مناجات
خدایا به عظمت و جبروتت ما را بکش!!!
تا دیه ما دیدار تو باشد
که ما را دیگر تحمل این شرم ... نیست
چگونه سرم را بالا بگیرم... وقتی هیچ کس غیر تو را نداشتم و ندارم
«الهی و ربّی من لی غیرک»
و از تو بریدم...
و باز تو مرا از دریای رحمتت سیراب کردی...
پروردگارا...تنها آرزویم...دیدار توست...
پروردگارا بفاطمةَ  بفاطمةَ  بفاطمةَ
از سر تقصیرات ما درگذر

مناقب حضرت فاطمه (س)


سعادت عالم نصیب آنهاییست

که عاشق علی و دو ستدار فاطمه‌اند

 

درود بر خوانندگان و دانش آموزان عزیز

در چند روز گذشته مصیبتی به مانند تیری از بیخ گوش ما گذشت...

مهم نیست که چه شد و چه گذشت...بماند

مهم این است که نجات ما( وهمه اهل عالم) تنها بدست خاندان عصمت و طهارت ممکن شد

و بر حسب تکلیف و نذری که بر ضمّه ام تا ابد باقی است

اولین پست بعد از مدتها را اختصاص میدهم به

حضرت فاطمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــه سلام الله علیها

که براستی تعلّق خاطر من از کودکی به ایشان

 وتوسّـلم به این درّ گرانبهای پیامبر(ص)

باعث نجات من از این مهلکه گردید

به امید آنکه

نگاهی به ما کند زهرا



بسم الله الرحمن الرحیم

مناقب حضرت فاطمه , زهرای مرضیّه , صدّیقه طاهره , بی بی دو عالم

سلام الله و سلام جمیع اهل السماوات والارض علیها

 

 

 زهرای مرضیه (ع)  شخصیتی است که پیامبر گرامی اسلام (ص) و امیرالمؤمنین (ع) و ائمۀ معصومین زبان به مدح و ثنای او گشوده اند. کلماتی که این بزرگواران دربارۀ زهرای مرضیه به کار برده اند، بسیار قابل تأمّل و پربار است، به گونه ای که پیامبر می فرمایند: «شَجْنَةٌ مِنِّی»[1]؛ «بَهْجَةُ قَلْبِی»[2]؛ «مُضْغَةٌ مِنِّی»[3]و «بَضْعَةٌ مِنِّی»[4]، فاطمه شاخۀ بدن، گوشت تن، پارۀ تن و شادی قلب من است! «أفْضَلُ نِساءِ أهلِ الاَرْضْ»[5]؛ بهترین خانم اهل زمین است. امیرالمؤمنین (ع) می فرماید: «لِیَ الفخرُ بفاطمةَ و ابیها»من به فاطمه و پدر بزرگوارش رسول خدا به خودم می بالم.

در نامۀ بیست و هشتم نهج البلاغه – آن جایی که امیرالمؤمنین (ع) افتخارات اسلامی را بر می شمارد – در انجا امام می فرماید: «مِنَّا خَیْرُ نِسَاءِ الْعَالَمِین»؛ برترین زنان عالم (زهرای مرضیه) از ماست. و نیز رسول خدا فرمود: «لو کانَ الحُسْنُ شخصاً لکانت فاطمةَ بل هَی اعْظمُ»؛ اگر تمام خوبی ها را بخواهید به تصویر بکشید، فاطمه خواهد شد؛ عفاف، تقوا، کرامت و تمام واژه های مقدّس عالم را روی یک تابلو ترسیم کنید، «بَلْ هِیَ أَعْظَمُ»[6]؛ فاطمه از آنها بزرگ تر است.

 امیرالمؤمنین (ع) می فرماید: روزی رفتم خانه، دیدم پیامبر مهمان ماست

و در منزل نشسته،امام حسن (ع) یک طرف و امام حسین (ع) طرف دیگر

و زهرا (ع) هم مقابل رسول خدا(ص) نشسته اند؛

«دَخلتُ یومٌ منزلی، فاذا رسول الله جالسٌ، و الحسن عن یَمنِهِ و الحسینُ عن

یَسارِهِ، و فاطمةُ بینَ یدیه»پیامبر و این سه مصداق اهل بیت

در کنارش و روبه رویش نشسته اند، من هم ایستادم، سپس رسول خدا فرمود:

«یا حسن! یا حسین! انتما کَفَّتَا المیزانِ و فاطمةُ لسانهُ»؛

حسن و حسینم! شما نسبت به اسلام مانند دو کفّۀ ترازو هستید،

اما مادرتان، فاطمه، شاهین این ترازو است.

«ولا تعِدلُ الکَفَّتان الاّ بِاللّسان»[7]؛



 منابع و پاورقی

 [1]. قال رسول الله (ص): إنَّ فاطمةَ شَجْنَةٌ مِنِّی یُؤْذیِنی ما آذاها و یَسُرِّنِی ما سَرَّها (بحارالانوار، ج 43، ص 26، معانی الاخبار، ص 303).

[2]. فَاطِمَةُ بَهْجَةُ قَلْبِی وَ ابْنَاهَا ثَمَرَةُ فُؤَادِی وَ بَعْلُهَا نُورُ بَصَرِی وَ الْأَئِمَّةُ مِنْ وُلْدِهَا أَمَانَتِی وَ الْحبْلُ الْمَمْدُودُ فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِمْ فَقَدْ نَجَا وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهُمْ فَقَدْ هَوَی (بحارالانوار، ج 33، ص 110).

[3]. الغدیر، ج7، ص 232، فاطمةُ من المهد، ص 275.

[4]. فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی وَ أَنَا مِنْهَا مَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِی وَ مَنْ آذَانِی فَقَدْ آذَی الله (بحارالانوار، ج 43، ص 203).

فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی مَنْ سَرَّهَا فَقَدْ سَرَّنِی وَ مَنْ سَاءَهَا فَقَدْ سَاءَنِی فَاطِمَةُ أَعَزُّ النَّاسِ عَلَیَّ (بحارالانوار، ج 43، ص 23؛ امالی مفید، ص 294).

[5]. قال النبی (ص): الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْنُ خَیْرُ أهْلِ الارضِ بَعْدِی وَ بَعْدَ أَبِیهِمَا وَ أُمُّهُمَا أَفْضَلُ نِسَاءِ أَهْلِ الْأَرْضِ (بحارالانوار، ج43، ص 30).

[6]. فاطمةُ الزهرا، رحمانی، ص 10، فرائد المسلمین، ج 2، ص 68.

[7]. کشف الغمة، ج1، ص 506.


یا فاطمه (س)

با تمام قلبم از شما نوشتم ,دریای بزرگی و شأن را ساحلی نیست

اما اشکهای من دیگر امانم نمی دهند

ما که خیلی گنه کاریم , اما شما معدن کرامت و عزّت اید

پس نگاهی از سر لطف به ما و به همه شیعیان بندازید

اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم

در پست های آینده بیشتر درباره این شخصیت بزرگ و الگوی واقعی خواهم نوشت.